Profile decorative

Profile decorative
  Istoria profilelor decorative folosite la decorarea peretilor interiori incepe din antichitate. In trecut se foloseau materiale naturale cum e marmura, ipsosul sau lemnul, materiale costisitoare care necesita un grad de profesionalizare foarte mare pentru a fi puse in opera.

  In prezent fabricarea profilelor decorative se face din materiale moderne, mult mai usoare, cum sunt: poliuretanul, polistirenul dur sau polistirenul cu densitate mare. Aceste profile sunt mult mai ieftine, disponibile intr-o varietate mai mare de forme, in unele cazuri sunt mai rezistente si pot fi aplicate mult mai usor.

  Profilele sunt elemente decorative foarte importante in definirea proportiilor camerelor, oferind multe posibilitati de design.
  Plintele din polimer dur prezinta avantaje multiple in comparatie cu oricare alta solutie pentru plinta, fie ca vorbim despre lemn, mdf sau PVC. Duropolimerul este un material ieftin, foarte rezitent la impact, stabil dimensional si 100% rezistent la apa, ceea ce nu se poate spune despre nici unul dintre materialele concurente. Aceste profile pot fi vopsite cu usurinta in culoarea dorita.

      
  Pentru brauri si ancadramente sunt diponibile profile din poliuretan, polimer dur si polistiren. Pentru zonele expuse la atingere sau lovituri cu spatarul de la scaun nu recomandam folosirea profilelor din polistiren, in schimb poliuretanul si duropolimerul ofera duritatea necesara acestui tip de aplicatie. Poliuretanul este un material usor, mult mai dur decat polistirenul, foarte stabil dimensional si care poate fi prelucrat intr-o gama foarte mare de modele, inclusiv modele bogat ornamentate. Duropolimerul este un material mai dur decat poliuretanul dar limitat in privinta numarului de modele disponibile.

                      
  La fel ca in cazul braurilor si ancadramentelor, la cornisa se poate opta pentru profile din poliuretan, polimer dur sau polistiren. In acest caz folosirea polistirenului este posibila deoarece aceste profile nu sunt expuse la atingere, poliuretanul sau polimerul dur au doar avantajul ca vor rezista mult mai mult in timp, putand fi vopsite si revopsite de nenumarate ori.

                      
  In prezent, datorita cererii au aparut profile din poliuretan sau polimer dur pregatite pentru aplicarea de banda led. Acest lucru consta intr-o folie reflexiva aplicata in interior pe profile, care va reflecta lumina provenita de la leduri. Practic aceasta solutie practica inlocuieste vechile scafe facute din gips-carton.

                      

  Din poliuretan sunt disponibile si alte produse decorative: rozete de tavan, pilastrii, coloane, semicoloane, imitatii de seminee si ornamte pentru pereti, acest material oferind foarte multe posibilitati de prelucrare.

 

Suport clienti L-V 9-17, S 9-13

0746257734 office@verdeco.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!